رتبه اصلی در کارنامه کنکور کدام است
نوشته شده توسط : sevda

مقدمه

رتبه اصلی کنکور کدام است؟ این سوالی است که هر ساله بعد از انتشار کارنامه اولیه کنکور، ذهن داوطلبان را به خود مشغول می کند. همان طور که می دانید، همه دانش اموزان رشته های مختلف بعد از اتمام دوران متوسطه، برای ورود به دانشگاه و انجام تحصیلات تکمیلی، باید کنکور سراسری را پشت سر بگذارند. در حدود یک ماه بعد از شرکت در کنکور سراسری، نتایج اولیه از طریق سازمان سنجش منتشر خواهد شد. همه افرادی که در کنکور شرکت کرده اند، می توانند با مراجعه به سایت سازمان سنجش، کارنامه خود را مشاهده نمایند. در این کارنامه اطلاعات مهمی از جمله اطلاعات و مشخصات دانش آموز، مجاز بودن یا غیر مجاز بودن او برای انتخاب رشته و رتبه مشخص خواهد شد. اما با توجه به این که در این کارنامه چند رتبه گوناگون وجود دارد، دواطلبان به دنبال رتبه اصلی در کارنامه کنکور خود هستند که در این جا قصد داریم به آن بپردازیم.

کارنامه اولیه کنکور از اهمیت بالایی برای داوطلبان برخوردار است و اگر بخواهند انتخاب رشته دقیق و درستی داشته باشند، حتما باید این کارنامه را با دقت بررسی نمایند. در میان اطلاعات موجود در این کارنامه، رتبه داوطلب از حساسیت بیش تری نسبت به سایر اطلاعات برخوردار می باشد. چرا که این رتبه است که مشخص می کند داوطلب باید بر روی کرسی کدام دانشگاه نشسته و در چه رشته ای خواهد توانست ادامه تحصیل دهد. همان طور که گفتیم، داوطلبان در هنگام انتشار نتایج اولیه، چند رتبه مختلف را مشاهده می کنند که اصلی ترین رتبه در کارنامه کنکور یکی از این رتبه ها است. ما بقی از اهمیت پایین تری برخوردار بوده و ملاک اصلی برای قبولی دانش آموز در رشته و دانشگاه مورد نظر نیستند. در ادامه به طور کامل توضیح خواهیم داد که رتبه کنکور کدام عدد است ، رتبه زیر گروه چیست و کدام رتبه به عنوان رتبه اصلی داوطلب محسوب می شود.



رتبه اصلی کنکور کدام است

برای این که به پاسخ سوال «رتبه اصلی کنکور کدام است» برسیم، انواع مختلف رتبه ها در کارنامه کنکور را مورد بررسی قرار می دهیم و در نهایت اصلی ترین رتبه در کارنامه کنکور را مشخص خواهیم کرد. زمانی که شما کارنامه کنکور خود را دریافت می کنید، صفحه ای را مشاهده خواهید کرد که از چند بخش مختلف تشکیل شده است. در هر کدام از این بخش ها یک سری اطلاعات داوطلب قرار داده شده است. مهم ترین این بخش ها شامل اطلاعات ثبت نامی و آزمون، وضعیت مجاز بودن یا نبودن داوطلب برای انتخاب دوره های گوناگون، درصد دروس مختلف و رتبه می باشد. اکنون ما به قسمت مربوط به رتبه می پردازیم که خود در دو بخش مجزا در کارنامه کنکور قرار گرفته است. در یکی از این بخش ها رتبه های کل داوطلب در منطقه، کشور و سهمیه بیان شده و در بخش دیگر به بررسی رتبه در زیرگروه های مختلف پرداخته شده است.

وضعیت رتبه و نمره کل در هر زیر گروه آزمایشی

همان گونه که در شکل بالا مشاهده می کنید، در قسمت بالای تصویر، رتبه زیرگروه ها و در قسمت پایین شکل، رتبه های کلی مشخص شده اند. این که رتبه زیرگروه چیست را در ادامه بررسی خواهیم کرد، حال به رتبه های کلی داوطلب می پردازیم. این رتبه ها شامل رتبه کشوری، رتبه در منطقه و رتبه در سهمیه هستند. رتبه کشوری مشخص کننده رتبه واقعی داوطلب با توجه به عملکرد او در آزمون کنکور بدون دخیل بودن هیچ سهمیه ای و در بین همه شرکت کنندگان در سراسر کشور می باشد. در محاسبه رتبه منطقه هم هیچ سهمیه ای دخیل نیست، اما این رتبه مربوط به رتبه داوطلب در بین آن دسته از شرکت کنندگانی است که با او هم منطقه هستند. برای دانش آموزان با سهمیه آزاد، همین دو رتبه در کارنامه شان نمایش داده می شود. اصلی ترین رتبه در کارنامه کنکور آن ها هم رتبه در منطقه می باشد.

رتبه کل در سهمیه و آخرین رتبه مجاز شده در دوره های روزانه

اما دانش آموزان دارای سهمیه، علاوه بر رتبه کشوری و رتبه در منطقه، رتبه دیگری هم در کارنامه خود دارند که با عنوان رتبه در سهمیه مشخص شده است. رتبه اصلی در کارنامه کنکور این دانش آموزان، همین رتبه در سهمیه است. این رتبه برای ان دسته از داوطلبان کنکور که دارای سهمیه جانبازی، سهمیه ایثارگری یا سایر سهمیه های این چنینی دیگر هستند، نمایش داده می شود. بنابراین، در پاسخ کلی به این سوال که رتبه اصلی کنکور کدام است، می توانیم بگوییم که، رتبه اصلی برای داوطلبان با سهمیه آزاد، رتبه در منطقه و رتبه اصلی برای داوطلبان با سهمیه های خاص، رتبه در سهمیه آن ها می باشد. البته این پاسخ کلی است و موضوع دیگری هم در این میان اهمیت ویژه ای دارد که آن رتبه در زیر گروه است. رتبه در زیر گروه نیز از جنبه دیگر برای داوطلب حائز اهمیت است که در ادامه به طور کامل به آن خواهیم پرداخت.

 

بیشتر بخوانید: انتخاب رشته کنکور سراسری

 

به کانال تلگرام ما بپیوندید

به صفحه اینستاگرام ما بپیوندید

رتبه زیرگروه چیست

حال که با رتبه های کلی در کارنامه کنکور سراسری آشنا شده و فهمیدید که رتبه کنکور کدام عدد است، می خواهیم به بیان توضیحاتی در مورد رتبه زیرگروه بپردازیم. همان طور که به احتمال زیاد می دانید، ضریب درس های مختلف برای همه رشته ها یکسان نیست. به عبارتی، ضریب هر درس برای رشته های مختلف متفاوت می باشد. به همین دلیل، آن دسته از رشته هایی که دارای ضرایب یکسانی از درس های مختلف هستند را در یک زیر گروه قرار می دهند. به این ترتیب، هر یک از شاخه های پایه خود دارای چند زیرگروه در کنکور می باشند. برای مثال، رشته ریاضی دارای 3 زیرگروه، رشته تجربی 5، علوم انسانی 5، هنر 5 و رشته زبان دارای 4 زیرگروه است. در نتیجه با توجه به اهمیت متفاوت ضرایب درس های مختلف در هر یک از این زیرگروه ها، رتبه شما هم در آن ها متفاوت خواهد بود. چرا که درصد درس های گوناگون شما در کنکور یکسان نیست.

وضعیت رتبه و نمره کل داوطلب در هر زیر گروه

حال با توجه به این توضیحات، می توانید به راحتی به پاسخ سوال «رتبه در زیرگروه چیست» برسید. همان طور که در تصویر مشاهده می کنید، رتبه در هر یک از زیرگروه ها با دیگری متفاوت است. دلیل آن هم تفاوت در درصد درس های مختلف است که در پاراگراف قبل آن را بیان کردیم. اما این که اصلی ترین رتبه در کارنامه کنکور مربوط به کدام زیرگروه است، آن را دیگر شما یا فرد داوطلبی که قصد انتخاب رشته دارد، تعیین می کند. به عبارتی این که کدام رتبه برای شما بیش تر اهمیت داشته باشد، بسته به رشته مورد نظر شما دارد. برای مثال، اگر رشته شما در زیرگروه 1 قرار می گیرد، رتبه اصلی در کارنامه کنکور شما با توجه به زیرگروه، همان رتبه در زیرگروه 1 می باشد. یا این که اگر رتبه زیر گروه 1 شما بهتر از رتبه زیر گروه 2 شما باشد، برای قبول شدن در رشته هایی که در زیرگروه 1 هستند، شانس بیش تری خواهید داشت.

منبع : رتبه اصلی در کارنامه کنکور کدام است





:: بازدید از این مطلب : 301
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 16 تير 1401 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: